Share |

Ohjeita tekstin tuottajalle

Tekstin tuottaminen taittoon

Tekstin tulee olla oikoluettu ja tarkistettu.
Taittoon tuleva teksti voidaan toimittaa useissa eri tiedostomuodoissa:

Microsoft Word sekä Open Office Writer -tallennusmuodot (doc, txt, odt, rtf, docx jne.) tai lyhyt teksti vaikka Windowsin Muistio (Notepad) tai WordPad-sovelluksilla tehtyä tekstiä. Muotoilematon raakateksti on aina paras.

Tekstitiedostoon EI tarvitse eikä kannata tehdä suurempia muotoiluja, koska ne tehdään vasta taitossa. HUOM! Otsikot sekä väliotsikot sekä kappalejaot ja rivinvaihdot tulee vain laittaa omille riveilleen.

ÄLÄ koskaan käytä ENTER-lyöntiä rivin lopussa, koska se tulkitaan taitossa aina uudeksi kappaleeksi.

ÄLÄ KOSKAAN TAVUTA KÄSIN, tavutus tehdään taitossa ja käsin lyödyt tavumerkit aiheuttavat vain ylimääräistä työtä niiden poistamiseen.

Tekstieditorilla luotu teksti ei koskaan ole saman mittainen lopullisessa työssä, vaan sivumäärään vaikuttaa aina lopullisen teoksen fonttikoko, palstojen määrä, sivukoko, kuvien koko ja määrä jne.

Arvion tekstin viemästä sivumäärästä saat meiltä merkkimäärän perusteella, ja siihen pitää laskea kuvien viemä tila mukaan. Kun fontti ja fonttikoko sekä sivukoko ja taittomalli on päätetty, arvio voidaan laskea suhteellisen tarkasti, kun kuvien määrä tunnetaan.

Eli et voi verrata käsikirjoitusta millään tavalla lopulliseen versioon.

Kaikki tekstiaineistot lähetetään osoitteeseen mptpalvelut (ät) elisanet.fi

Takaisin