Share |

Ohjeet

Tässä muutamia tärkeitä vinkkejä, etenkin, jos olet ensi kertaa tekemässä painotuotetta:
(sopivat yleisohjeina kaikkeen taittamiseen)

Ohjeet tekstin tuottajalle

Ohjeet kuva-aineiston tuottajalle

Muita yleisiä ohjeita kirjoihin liittyen:

Tavoitteenamme on aina tuottaa painovalmis aineisto asiakkaalle hyvissä ajoin sovitun aikataulun mukaisesti. Asiakas vastaa omalta osaltaan materiaalitoimituksista, joille sovitaan aina ajankohta, jotta ehdimme tekemään työmme oletetussa aikataulussa.

JOS KÄYTÄT GRAAFISIA SUUNNITTELUPALVELUJA, teetä suunnitelma ennen taittoon tuloa.

Listasimme muutamia kohtia, jotka kannattaa miettiä etukäteen: 

MUISTISÄÄNTÖ nro 1: Tuo valmis teksti, säästät rahaa.

Kun olet tuomassa aineistoa taittoon, älä tuo keskeneräistä materiaalia. Tämä koskee kirjoja ja muita pidempiä tekstimateriaaleja. Hukkaat paitsi aikaa, myös rahaa. Useammat korjauskierrokset maksavat sinulle rahaa työtuntiemme mukaan.

Antamaamme tarjoukseen ei sisälly enempää kuin yksi taitto, plus lopullisen painotiedoston oikolukukorjaukset. Näillä korjauksilla tarkoitetaan pieniä kirjoitusvirheitä, välimerkkien tms. korjaamista - ei koko tekstin tarkistusta tai kokonaisten tekstiosuuksien uudelleentaittoa.
Suuremmat muutokset laskutetaan tuntityönä.

Sovi painatusaikataulu ja taitto vasta, kun materiaalisi ovat koossa.
Jos käytät kielenhuoltajaa tms. tekstin tarkistukseen ja oikolukuun, käytä alkuperäinen teksti ensin tarkistuksessa. Säästät aikaa rutkasti.

MUISTISÄÄNTÖ nro 2: Kokoa aineistosi kuntoon kokonaisuudessaan.

Jos aineistossa on isoja puutteita, kuten kuvia tms. materiaalia puuttuu, niiden toimituksesta pitää sopia ja keskustella ennen taiton aloittamista. Säästät aikaa.

Lisättävät kuvat saattavat muuttaa koko taiton, mikäli valmiiseen taittoon lisätään loppusuoralla kuvia. Sama koskee kuvien poistamista. Yksi pieni muutos keskellä kirjaa saattaa joskus aiheuttaa koko loppukirjan uudelleen taiton, pahimmassa tapauksessa.

MUISTISÄÄNTÖ nro 3: Noudata sovittuja aikatauluja, mekin teemme niin.

Jokaiselle työlle varataan meillä aika, jolloin materiaalin tulee olla viimeistään perillä.
Mikäli aikataulusi venyy, SOITA meille ja kirjapainolle, niin säädetään aikataulua paremmin sopivaksi.

Deadline, jonka sovit painon kanssa, sitoo paitsi meitä, myös sinua.
Jos myöhästelet materiaalin kanssa sovitusta, samoin myöhästyy taitto, viimeinen oikoluku sekä teoksesi painaminen. Jokainen alkupään viivästys vaikuttaa myös loppupäässä.